Het vak van (meubel)stoffeerder is van nature een duurzaam vak te noemen. Immers, door het opnieuw bekleden van meubilair krijgt dit meubilair een tweede en soms zelfs wel een derde leven. Toch is dit voor ons niet genoeg en geven wij graag meer invulling aan het maatschappelijk veelbesproken thema duurzaamheid. Dit doen we onder andere door het gebruik van duurzame materialen. We gebruiken zoveel mogelijk natuurlijke materialen van eerlijke komaf en materialen met een zo laag mogelijke ecologische footprint.

Zo zijn wij er trots op dat een groot deel van onze collectie het ‘Oekotex’ keurmerk draagt. Dit keurmerk wordt afgegeven aan materialen dat vrij is van schadelijke bestanddelen.
Wij gebruiken onder andere leer, afkomstig van dierenhuiden. Deze huiden zijn een restproduct van de slacht van deze dieren. De dieren zijn dan ook niet speciaal geslacht voor het leer. Het op deze manier gebruiken van de dierenhuiden past in onze visie op circulair ondernemen. Verder bieden wij u de mogelijkheid om te kiezen voor stoffering die voor het grootste gedeelte gemaakt is van gerecyclede materialen.

Okoetex keurmerk

Vulmaterialen

De door Stoffeerderij VDH gebruikte materialen die als vulling dienen hebben een zo laag mogelijke impact op het milieu. Comfortschuim wordt het meest gebruikt als vulmateriaal, maar heeft als nadeel dat dit niet zo duurzaam is. Gelukkig zijn er steeds meer alternatieven die minder schade aan het milieu toebrengen. Een voorbeeld van zo’n alternatief is Pantera schuim. Kwalitatief een uitstekend vulmateriaal, dat minder belastend is voor het milieu en een lange levensduur heeft. Wij adviseren onze klanten om voor dit schuim als vulmateriaal te kiezen.

Overigens is het goed om te weten dat fabrikanten van schuimrubber er veel aan doen om schuimsoorten op biologische wijze te produceren. Wij volgen deze ontwikkelingen op de voet en ook wij zijn voortdurend op zoek naar duurzame oplossingen voor onze bedrijfsvoering en productieprocessen.

Onze ambities op het gebied van duurzaamheid en circulair ondernemen reiken ver. Hierbij verliezen wij de kwaliteit van de door ons gebruikte materialen niet uit het oog. Wij kiezen uitsluitend voor materialen van topkwaliteit. Deze gaan immers lang mee, waardoor het eindproduct langer meegaat en er minder snel een beroep wordt gedaan op grondstoffen en energie. In 2030 hopen wij volledig circulair te ondernemen.

Pantera vulmateriaal
0
Tevreden klanten
0
Meubels nieuw leven in geblazen
0
Meter stof gebruikt
Kvadrat

Kvadrat is wereldwijd marktleider op het gebied van design stoffen. De stoffen worden gekenmerkt door hun uitstekende kwaliteit en samenstellingen van veel natuurlijke materialen.

Climatex

Climatex® staat voor klimatiserend en recyclebaar textiel. Ze houden de temperatuur in evenwicht, reguleren vocht en zijn duurzaam. Bovendien zijn de stoffen van Climatex al volledig gemaakt van gerecyclede materialen.

Wildeman & van Leeuwen

Met de collecties kunstleder en leder van Wildeman & van Leeuwen leder bieden wij zowel onze particulieren als zakelijke klanten een enorme keuzemogelijkheid. Leder in diverse stijlen en groot aantal kleuren, of kunstleer met elke soort z’n eigen specificaties gericht op een bepaalde branche of natuurlijk gewoon in uw huis.

JAB Anstoetz

JAB Anstoetz is leverancier van stoffen met een unieke variatie aan designs, kwaliteiten en kleuren. Met de zeer uiteenlopende collecties van JAB is het bijna onmogelijk om geen stof te vinden die aansluit op uw smaak.

Clarke & Clarke

Dit in 1999 opgerichte Engelse bedrijf heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een wereldwijd speler op de markt voor interieurstoffen. Clarke & Clarke richt zich met hun collecties voornamelijk op het midden en hoge segment in uiteenlopende stijlen.

Bernard ter Hofte Meubelstoffen

Grossier & Editeur van mooie meubelstoffen, kunstleder en toebehoren. Stoffenexperts met passie en liefde voor mooie interieurs. Bernard ter Hofte meubelstoffen heeft zich de afgelopen jaren gericht op stoffen met FibreGuard. Dit brengt enorme voordelen met zich mee, in het bijzonder als u jonge kinderen heeft! De FibreGuard stoffen zijn jarenlang beschermd tegen vlekken en vuil, mochten er toch vlekken zijn ontstaan, dan zijn deze eenvoudig te reinigen én de stoffen zijn van perfecte kwaliteit. Wel zo duurzaam!

Al onze leveranciers

Wij werken enkel en alleen met gerenommeerde leveranciers. Zo voeren wij de collecties van de volgende merken:

 • Kvadrat
 • Bernard ter Hofte Meubelstoffen
 • JAB Anstoetz
 • Hopke Textiles
 • Aristide
 • Saum & Viebahn
 • Bruder Fabrics
 • Ohmann Leather
 • Warwick
 • Van Leeuwen leder
 • Clarke & Clarke
 • Carmat
 • Reynaldo
 • Climatex
 • Vyva Fabrics
 • Sunbrella
 • Stolz Leder
 • Lancier

Meer informatie

Wij vertellen u graag meer over hoe wij invulling geven aan de thema’s duurzaamheid en circulair ondernemen. En ook voor vragen over de door ons gebruikte materialen en onze werkwijze staan wij u uiteraard graag te woord. Neem dan ook gerust contact met ons op via telefoon, e-mail of kom langs in onze showroom aan de Kennemerlaan in IJmuiden.

DIRECT CONTACT OPNEMEN